onsdag 8 juli 2009

Eldsjälar

Precis när Joanna och hennes syster Maria hämtade upp mig och Dexter i stan för att åka ut i sökskogen öppnade sig himlen och vi klarade oss med nöd och näppe från att bli plaskblöta. Något skärrade ringde vi till Kajsa som väntade på oss ute på Drottningholm och frågade hur vädret såg ut där. Var det någon idé att komma? Den alltid otroligt optimistiska parten av vårt sökgäng svarade att det såg heeelt ok ut och att de svarta molnen verkade passera förbi just "vår" skog utan att ge sig till känna. Fint, bara att ge sig av då.
Vi hann inte mer än att hoppa ur bilen förrän de första dropparna började trilla ner från skyn men Kajsa insisterade fortfarande på att det här, det är bara lite duggregn som försvinner om någon minut. Minuten gick och sen regnade det så mycket att det kändes som att stå i en dusch. Fulla i skratt av en något stukad optimist (som för dagen var klädd i jeans och kängor) lät vi oss inte nedslås av vädergudarnas spratt utan vallade upp en ruta där vi sedan körde dirigeringsövningar då vi bara var 3 ekipage på plats.

Dexter var en riktig pärla idag. Vi har poppat med honom de senaste gångerna för att få ut honom rakt dit jag pekar och få bukt med kommunsöken och det verkar ha gett resultat för idag sprang han rakt ut och letade intensivt i det område han skulle och inget annat. Vi avslutade med helt dold figge och se det klarade han med bravur min stjärna.

När vi nästan var klara (hade ett eller två skick kvar på Povel) började det blixtra och åska ordentligt i närheten och vi rusade till bilarna och kastade in handduken för dagen. Även om vi (som Helena så roligt uttryckte det) hade kunnat få "lysande figgar" i skogen valde vi att ligga lite lågt och inte utmana ödet:)
Tack för ännu ett roligt träningspass tjejer. Alltid lika roligt!


Det finns inget dåligt väder...


bara dåliga kläder...*fniss*


Joanna härdade ut i regnet


Dags för arbete


Vilket var lika roligt som vanligt


Joanna tyckte också att det var roligt att bli hittad


Jämn kamp


Det här är livet på en pinne!


Hur söt får man vara?


Nellie var superhet och gnällde inför första skicket


Povel sökte och han fann

1 kommentar:

Miso, Chaplin och Bella sa...

Det är så rätt - finns inget dåligt väder, inte när det gäller hundträning iaf :-) Här väntar vi fortfarande på att få veta vad som gömmer sig i Bellas superstora mage..spännande!

Mvh Miso, Chaplin och Bella!