tisdag 23 september 2008

Ibland har jag mindre roliga saker att berätta

Dexter har haft ont i benet sen en tid tillbaka. Det började med en hälta som kom och gick beroende på hur aktiv han var. Han har därför fått ta det ganska lugnt de senaste veckorna. Sen ungefär en och en halv vecka har han enbart fått gå på koppelpromenader i max 10-15 minuter. Det har varit sååå tråkigt så ni kan inte ana! Ingen lek och inget bus. Å andra sidan har aktiviteterna inomhus ökat. Tvåbeningarna försöker kompensera genom att ge oss en massa hjärngympa med lek och spel. Jag kan ju fortfarande rastas ordentligt så jag är mer än nöjd. Dexter däremot tycker att livet suger just nu. Från att vara aktiv vovve med träningar och lek dagarna i ändå med kompisar så får han nu sitta med ett brädspel om kvällarna. Man kan ju förstå att han inte är helt nöjd.

Ialla fall...koppelpromenaderna har inte hjälpt och därför tog matte med sig Dexter till veterinären igår som efter röntgen konstaterade att han har Osteokondros i bogleden. Veterinären sa att han har vuxit för fort så skelettet inte har hunnit med att stelna ordentligt och det kan jag ju skriva under på. Den här killen har skjutit i höjden med raketfart sen han kom hit. Detta betyder att han måste opereras nästa vecka och sen genomgå en ganska lång rehabilitering. Med andra ord, spelen och hjärngympan blir vardagsmat för Dexter de närmaste månaderna. Vi tycker att det här är riktigt tråkigt och jag tycker så synd om Dexter-pex som har så mycket energi att göra av med. Som tur är kommer han att få gå på vattengympa iaf så att han lär sig att simma. Två flugor i en smäll:)

Det var meningen att han skulle debutera i utställningssammanhang på lördag och även hinna med en till utställning lite senare i höst innan stora Stockholm i December. Och i oktober skulle han börja på kurs hos Johan men nu blir det ingenting av någonting. Vi skjuter på sådana aktiviteter tills han är frisk igen.

Ps. För att undvika missförstånd så vill jag bara påpeka att bilderna på Dexter och hästarna är tagna innan hältan satte igång

Inga kommentarer: